מהי מערכת יחסים?
הכל מתחיל בנו ומסתיים בנו. אנחנו המקור לכל מה שקורה בחיינו – מערכות יחסים תמיד מתחילות ומסתיימות בנו.
מערכת היא אוסף של מרכיבים מוחשיים ומופשטים הקשורים ביניהם ומתפקדים ביחד.
יש סדר מסוים בכל מערכת יחסים המערכת עובדת באמצעות פעולות. כאשר אחד המרכיבים מפסיק את הפעולה המערכת נפגעת ונתקעת. לדוגמא: כשאחד מבני הזוג לא מתפקד בתוך המערכת, הזוגיות נפגעת. אין את אותה מחויבות, האינטימיות והתשוקה נפגעות והזוגיות עלולה להתפרק
האדם הוא יצור חברתי וזקוק לשייכות – בדידות היא מצב לא טבעי
צרכים: ביטחון אישי, רווחה, אפשרויות פרנסה, זוגיות, חיי חברה, משענת נפשית, אהבה.
מדוע חשוב לאהוב את עצמנו?
"אם אתה אוהב את עצמך, אתה אוהב כל אדם אחר כפי שאתה אוהב את עצמך"
– מיסטר אקהרט.
כדי להתפתח, ולשגשג ולחיות טוב יותר עלינו להתמודד עם מערכות היחסים הסובבות אותנו שנותנות לנו הזדמנות לצמיחה והתפתחות: משפחה, זוגיות, חברים, מכרים, קולגות ועוד…
מערכת היחסים הראשונה היא עם עצמנו שמתוכה נוצרים כל מערכות היחסים. היא התנאי להצלחה שלנו עם האחר. האהבה העצמית שלנו הנותנת לנו דלק כדי להעניק ולאהוב את האחר ולהגיע לתוצאות אפקטיביות, יצירתיות וחיובי
האדם המשמעותי בחיי הוא….. אני
כל הבחירות שלנו, הן פועל יוצא ממערכת היחסים האישית שלי עם עצמי. ציפיות, אכזבות, רצונות, עלבונות, כעסים, הצלחות, כישלונות, הגדרות של טוב ורע, אומץ, העזה יוזמה, פחדים…
איך שאני מתייחס לעצמי כך אתייחס לאחר.
אהבה עצמית היא בסיס לאיכות חיים שלכם:
אדם שאינו אוהב את עצמו, לא מסוגל לאהוב את האחר.
איך מערכת היחסים שלנו עם עצמנו משפיעה על התוצאות בחיינו?
זהו הבסיס, שעלינו לדאוג תמיד לתחזק אותו. איכות החיים שלנו תלויה באיכות מערכות היחסים שלנו ובעיקר, כפי שציינתי, במערכת היחסים עם עצמנו. כשהמערכת לא מתוחזקת, כשאנו מאשימים את האחר, את הנסיבות, את הכל מלבד את עצמנו, זה מה שעלול לקרות:
- רבים מוצאים את עצמם אבודים בתוך הזוגיות.
- אינטרסים מנוגדים של בני הזוג שהופכים למועקה.
- אין תקשורת מספקת.
- חוסר זמן להשקיע בעצמנו.
- אי הסכמות בהורות וחינוך ילדים.
- קונפליקטים במשפחה המורחבת.
- קריירות שונות.
- אין שיתוף פעולה והדדיות.
- אין פרגון והוקרה.
מהם הכלים שנותן אימון למערכות יחסים?
נלמד להכיר את עצמנו מהיסוד ואיך נוכל למנף את מערכות היחסים הסובבות אותנו, נלמד להתמודד עם קשיים במערכות היחסים, נלמד לטפח קשרים ונלמד לבוא מתוך בחירה איך אנו רוצים לחיות את חיינו עם הסובבים אותנו.
נלמד לשנות/להחליף את המחשבות והרגשות שלנו, מתוך המודעות ששינוי דפוסי חשיבה והתנהגות יכולים לשנות את גישתנו לעצמנו ולזולת ולהביא אותנו לפתיחות ופריצת דרך שתעניק לנו חיים מספקים, אוהבים ושמחים עם הסובבים אותנו.
בסדנה זו נלמד על עצמנו ואיך נוכל למנף את מערכות היחסים הסובבות אותנו, נלמד להתמודד עם קשיים במערכות היחסים, נלמד לטפח קשרים ונלמד לבוא מתוך בחירה איך אנו רוצים לחיות את חיינו עם הסובבים אותנו.
נלמד לשנות / להחליף את המחשבות והרגשות שלנו
מתוך המודעות ששינוי דפוסי חשיבה והתנהגות יכולים לשנות את גישתנו לעצמנו ולזולת ולהביא אותנו לפתיחות ופריצת דרך שתעניק לנו חיים מספקים, אוהבים ושמחים.
ליצירת שביל הזהב האימון מאפשר לקחת פסק זמן ולבחון את המערכת.
מה ניתן לעשות כדי לשפר ולהוציא את המיטב ממערכות היחסים שלנו?
ללמוד לנהל את הרגשות שלי – מסערה לאהבה.
ערכים – מה חשוב לי באמת בקשר?
איך לפתור קונפליקטים? – הבנת גורמים מעכבים
איך ליצור תקשורת בין אישית מקרבת – להחזיר שיח אינטימי
איך ליצור הרמוניה, שיתוף והדדיות?
האם אפשר להתאמן בקבוצה על מערכות היחסים שלנו?
כל תחום באימון מאפשר לעבוד בקבוצת אימון השונה מסדנה רגילה. ההבדל הוא שבקבוצת אימון יש מספר קטן של אנשים, 8-10, כל אחד/אחת באים על מנת לקדם מטרה בתחום אותו הם בוחרים לשנות, לקדם או לשפר.
יש את הכוח של הקבוצה, סיעור מוחות, תיעול משאבים לטובת הקבוצה ולטובת כל אחד ואחת והמשתתפים.
יחד עם זאת, לא לכולם מתאימה קבוצה מסיבות שונות, המרכזית היא החשיפה. לשם כך יש את האימון האישי.
מהו אימון לזוגיות?
כדי למצוא זוגיות ראויה, לתחזק זוגיות קיימת, לשפר זוגיות או לרענן זוגיות, האדם צריך להבין מיהו ממקום קצת יותר עמוק: לזהות דפוסים מקדמים או מעכבים, אמונות מגבילות שלפעמים נראות כמובן מאליו, ללמוד לקחת אחריות על עצמנו ועל האחר. פורשים מפה ומסתכלים אחורה לעבר כדי לקחת צידה לדרך, מה הוקר היום בהווה ואיך לשפר את העתיד הזוגי שלי.
כדי למצוא זוגיות מתאימה קודם כל עלינו להיות בזוגיות עם עצמך. בשלב השני לומדים למצוא זוגיות מתאימה לך, ובשלב השלישי – האם הזוגיות מתאימה לאורך שנים?
זהו תהליך הדורש התבוננות והעמקה, לדעת לבחור ולצאת מאזור הנוחות. זוגיות היא אבן דרך בחיינו המשפיעה על כל תחומי החיים ולכן עלינו להקדיש לה מחשבה רבה.
לכן, אימון לזוגיות נעשה בנפרד כדי לתת נוכחות למי שאני, להגדיר לעצמי את הגבולות שאני מציבה מול המערכת ולהביא את כל כולי לתוך המערכת. כי בסופו של דבר זוגיות היא מה אני מביאה למערכת היחסים.